Feyenoord O19 overwintert in Europa na spektakelstuk met zeven doelpunten

Feyenoord O19 overwintert in Europa na spektakelstuk met zeven doelpunten

06-12-2017 17:52
22

In de thuishaven van Excelsior heeft Feyenoord O19 woensdagmiddag een spectaculaire wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van SSC Napoli. In het kader van de UEFA Youth League werd het 4-3 voor de thuisploeg. Achraf El Bouchataoui maakte in blessuretijd de winnende goal. Een remise was voldoende om de volgende ronde van het toernooi te bereiken. 

Onder het toeziend oog van onder meer Dirk Kuyt en Feyenoord-directeur Jan de Jong begon Feyenoord O19 slecht aan de clash met Napoli. Zerbin maakte er namens de gasten na tien minuten 0-1 van. De thuisploeg ging daarna steeds beter spelen en nadat Wouter Burger eerst nog een grote kans had gemist, maakte Orkun Kökcü er even later alsnog 1-1 van. Vlak voor rust werd het zelfs 2-1. Lutsharel Geertruida kopte binnen uit een corner. 

De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen de zestienjarige Kökcü er direct na de pauze op fraaie wijze 3-1 van maakte. Zijn vrije trap vloog heerlijk de kruising. Napoli moest een kwartier voor tijd door met tien man. Scarf kreeg twee keer geel. Op dat moment was de 3-2 al gevallen. 

In de slotfase leek Feyenoord de winst alsnog uit handen te geven. Napoli scoorde enkele minuten voor het laatste fluitsignaal vanaf de strafschopstip. Er werd tóch nog gewonnen. Ook Feyenoord kreeg een penalty en El Bouchataoui schoot raak. Dankzij de krappe zege overwintert de ploeg van Cor Adriaanse in Europa. Later op de avond, om 20.45 uur, speelt Feyenoord in De Kuip tegen het 'grote' Napoli. 

Opstelling Feyenoord O19: Bijlow, Reith, Lewis, Geertruida, Smeulers, El Bouchataoui, Kokcu, Burger, Huigen, Vente en Zwarts