Bizar verhaal Collins John: Ik bel mijn moeder en zeg: 'Mam, ik ga dood'

  Bizar verhaal Collins John: "Ik bel mijn moeder en zeg: 'Mam, ik ga dood'"

  woensdag 6 december 2017 om 18:51

  Collins John speelde bij onder meer FC Twente, Fulham, Leicester City, Watford en NEC, maar zijn meest heftige tijd maakte hij mee in de Verenigde Staten. In 2010, als speler van van Chicago Fire, bleek hij ernstig ziek.

  "Een week voor mijn verjaardag, in oktober, word ik opeens wakker, midden in de nacht", vertelt John aan VICE Sports. "Huilen, jongen. Huilen, huilen, huilen. Hartkloppingen, hartkloppingen, hartkloppingen. Ik bel mijn moeder en zeg: Mam, ik ga dood. Het kan best wel zijn dat ik je morgen niet meer spreek. Zij schreeuwen, helemaal overstuur. Een paar uur later kwam Jeff de clubarts naar me toe. Maar hij kon niks vinden."

  "Ik bleef door hameren en zei: Er is iets! Het kan niet anders! Er zijn veel onderzoeken gedaan. Ondertussen trainde ik een week door, maar daarna zei ik tegen de trainer: Het maakt me niet uit wat je van me vindt, maar ik voel me niet goed en ik kom niet meer trainen. I am done. Dat respecteerde hij.

  Uiteindelijk belde de clubarts van Chicago Fire een maand later met slecht nieuws naar John. "Hij kwam niet uit zijn woorden, hij durfde het niet zeggen. Bleek dat ik een tumor in mijn slokdarm had. Ik heb drie operaties ondergaan in een week tijd. Het is goed afgelopen. Maar ik moet je eerlijk zeggen: vanaf toen besefte ik dat het leven belangrijker is dan voetbal."

  Lees ook: 'Van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om te komen'

  Plaats een reactie

  Huomel +1206
  woensdag 6 december 2017 om 19:08
  @Djambo en jij kan het weten??

  On topic; Gelukkig bleef hij door hameren dat er iets niet in orde is.. verbaas me wel over de Amerikaanse artsen als ik bovenstaand verhaal zo lees!
  Vind ik leuk
  #Keizerout +27955
  woensdag 6 december 2017 om 19:14
  Als sportarts kijk je denk ik eerst naar andere dingen. Bij hartkloppingen kijk je denk ik niet als eerste naar een tumor in een slokdarm. Ik ben geen dokter, maar het kan vrij laag op de lijst staan als de kans erop niet groot is.
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 20:13
  Helemaal juist.

  Amerikaanse sportartsen staan erom bekend om atleten met medische klachten te onderzoeken met het oog op het wel of niet vrijgeven om deel te nemen en te presteren op het veld, of in het geval van basketbal in de zaal. Er wordt daarom nogal wat door de vingers gezien en niet correct beoordeeld door de heren of vrouwen artsen als het om de meer algemene gezondheid gaat.

  Het grootste voorbeeld hiervan is natuurlijk de toestanden in de NFL met spelers die tot zware hersenbeschadiging toe, gewoon doorspelen en/of speelklaar verklaard worden terwijl dat eigenlijk niet zou moeten gebeuren.

  OT, goed voor deze jongen dat hij voor zichzelf is opgekomen .
  [Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 20:17]
  Vind ik leuk
  #Keizerout +27955
  woensdag 6 december 2017 om 20:33
  Leuke toevoeging. Is over dat NFL gebeuren niet ook een film met Will Smith als Afrikaanse arts?
  Ik weet trouwens niet hoe snel een Nederlandse arts of gewone Amerikaanse arts bij een tumor in de slokdarm uitkomt. Maar waarschijnlijk sneller dan iemand checkt of je komend weekend kan spelen.

  OT: ja dat is fijn idd, eng verhaal ook. Dat het zo erg voelt dat je je moeder belt om dat te zeggen
  Vind ik leuk
  Midden-Noord +91332
  woensdag 6 december 2017 om 19:13
  Nooit geweten dit, heftig zeg.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Bizar verhaal Collins John: "Ik bel mijn moeder en zeg: 'Mam, ik ga dood'"