Van der Sar en De Boer over 'China-deal': 'Dan is Ajax een geweldig hulpmiddel'

Van der Sar en De Boer over 'China-deal': 'Dan is Ajax een geweldig hulpmiddel'

06-12-2017 21:48
15

Ajax-directeur Edwin van der Sar bekrachtigde onlangs een deal met de Chinese topclub Guangzhou R&F FC, dat met de Amsterdammers gaat samenwerken. De oud-doelman vertelt tegenover Ajax TV hoe de samenwerking er precies uit gaat zien.

"Die deal houdt eigenlijk in dat wij hun opleiding gaan besturen", aldus Van der Sar. "Een hoofd jeugdopleidingen gaat er permanent naartoe, drie trainers die plannen maken op het gebied van performance, video-ontwikkeling en individuele ontwikkeling van spelers. En er zullen regelmatig trainers en misschien wel oud-spelers naartoe gaan." Eerder deze week werd bekend dat Ed Engelkes als technisch directeur van Guangzhou aan de slag gaat.

Ronald de Boer reisde samen met Van der Sar af naar China om de deal te sluiten. De voormalig rechtsbuiten werd ingezet als ambassadeur. "Ik denk dat het een heel goed initiatief is. Ajax kan niet meer alleen maar uit de eigen vijver vissen. Ajax moet de wereld over, ook financieel gezien. En de Chinezen hebben natuurlijk ook een impuls nodig. Dan is Ajax natuurlijk een geweldig hulpmiddel, omdat wij hebben aangetoond hoe je jeugdspelers moet opleiden."