Feyenoord sluit Champions League-avontuur af met verdiende overwinning

Feyenoord sluit Champions League-avontuur af met verdiende overwinning

06-12-2017 22:35
83

Feyenoord heeft woensdagavond het ontnuchterende Champions League-avontuur toch nog wat glans gegeven. Napoli werd in een sfeervolle Kuip met 2-1 verslagen. Jerry St. Juste maakte in de blessuretijd de winnende.

Feyenoord begon met Kenneth Vermeer in plaats van Brad Jones en de achttienjarige debutant Tyrell Malacia aan de laatste Champions League-wedstrijd van het seizoen. De voortekenen waren goed, want het Legioen zorgde voor een kolkende Kuip.

De beloning voor de fans bleef aanvankelijk uit. Sterker nog, Feyenoord kreeg niet voor het eerst dit seizoen een razendsnelle tegengoal om de oren. Piotr Zielinski reageerde het snelst in de zestien en maakte de 0-1. Op dat moment waren er pas 95 seconden gespeeld.

Feyenoord rechtte echter de rug en deelde een paar speldenprikjes uit, alvorens de gelijkmaker viel. Steven Berghuis zette de bal strak voor, waardoor Nicolai Jörgensen, die perfect timede, zijn hoofd alleen maar tegen de bal hoefde te zetten: 1-1.

In de tweede helft bloedde de wedstrijd langzaam dood. Dat had ook te maken met de tussenstand bij Shakhtar Donetsk - Manchester City. Door twee snelle goals in de eerste helft wonnen de Oekraïeners met 2-1 van de ongeslagen Premier League-koploper, waardoor Napoli zich niet meer kon plaatsen voor de achtste finales.

Na een terechte rode kaart voor Tonny Vilhena leek het klaar in De Kuip, maar in de blessuretijd werd nog één keer gescoord. En die goal kwam van het hoofd van Jerry St. Juste. Hij kopte in blessuretijd de 2-1 binnen. Feyenoord verlaat de Champions League met opgeheven hoofd.