Spelersrapport: Tapia en debutant ijzersterk, één onvoldoende ondanks zege

Spelersrapport: Tapia en debutant ijzersterk, één onvoldoende ondanks zege

06-12-2017 22:50
38

Dankzij goals van Nicolai Jörgensen en Jerry St. Juste heeft Feyenoord toch nog met een zege afscheid genomen van de Champions League. Napoli werd met 2-1 verslagen in De Kuip. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Feyenoorders.

Kenneth Vermeer – 7: Het gebrek aan ritme leek hem aanvankelijk op te breken. Hij oogde in de openingsfase onzeker, maar het vervolg was stukken beter. Vermeer had goede reddingen én spelhervattingen. Jones zal de hete adem voelen.

Bart Nieuwkoop – 6: Had het soms moeilijk, maar stond al met al zijn mannetje. Nieuwkoop moest zich in de 76e minuut wel laten vervangen door matchwinner St. Juste.

Sven van Beek – 6: De blessures van Botteghin en Van der Heijden doen zich niet langer voelen bij Feyenoord. Het duo Van Beek/Tapia is meedogenloos en heeft voetballende kwaliteiten.

Renato Tapia – 7,5: Speelde zoals altijd met veel lef, soms zelfs iets te veel. Durfde acties te maken, medespelers in te spelen en had meerdere goede ingrepen. Het is de vraag of Botteghin en Van der Heijden nog onomstreden zijn.

Tyrell Malacia – 7: De debutant maakte in het begin wat inschattingsfoutjes, maar herpakte zich sterk. Malacia was niet foutloos, maar speelde zeer onbevangen en beschikt over een goede voorzet. Einde oefening voor Nelom in De Kuip?

Sofyan Amrabat – 6,5: Ging de strijd weer aan. Amrabat was lekker fel, maar moet leren doseren. In balbezit mag hij soms iets sneller passen en iets minder lopen.

Jens Toornstra – 5: Het viel niet op dat Toornstra meedeed. Het ging allemaal een tandje te snel voor de vervanger van de geblesseerde Karim El Ahmadi.

Tonny Vilhena – 5,5: Ook Vilhena had af en toe moeite met het verschil in handelingssnelheid. Toch verrichte hij nuttig werk, maar zijn tweede gele kaart was niet handig.

Steven Berghuis – 6: Verliet veel de rechterflank, maar zat niet lekker in de wedstrijd en leed veel balverlies. De heerlijke assist bij de 1-1 maakte veel goed.

Nicolai Jörgensen – 7: Een lastige wedstrijd voor Jörgensen, maar maakte zich vaak aanspeelbaar en was weer sterk aan de bal. De 1-1 kopte hij uitstekend binnen.

Jean-Paul Boëtius – 6: Kreeg de voorkeur boven Larsson, maar kon net als de Zweed de laatste weken niet helemaal overtuigen. Sprong slordig om met de kansen die hij kreeg.

Invallers

Sam Larsson – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Jerry St. Juste – x: Zorgde voor grote vreugde in De Kuip, maar speelde te kort voor een beoordeling.