'Feyenoord casht extra 1,5 miljoen euro: totaalbedrag van 25 miljoen euro'

'Feyenoord casht extra 1,5 miljoen euro: totaalbedrag van 25 miljoen euro'

06-12-2017 23:54
19

De zege van Feyenoord op Napoli heeft woensdagavond meer opgeleverd dan alleen drie punten. De Rotterdammers houden naar schatting 25 miljoen euro over aan de Champions League-campagne.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Feyenoord kan ettelijke miljoenen tegemoet zien voor de deelname aan het miljardenbal, hoewel de groepsfase slechts drie punten opleverde. Met de zege op Napoli sleepte de landskampioen een winstpremie ter waarde van 1,5 miljoen euro binnen. Met dat extraatje komt de Feyenoord-teller op een totaalbedrag van een slordige 25 miljoen euro. Dat bedrag wordt volgend jaar uitgekeerd door de UEFA.

Alle deelnemers aan het hoofdtoernooi van de Champions League ontvangen een startpremie van 12,7 miljoen euro. Een overwinning levert 1,5 miljoen euro op, een gelijkspel 500.000 euro en een nederlaag niets. Feyenoord verloor vijf van de zes groepsduels, maar ontvangt als enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League nog eens acht tot negen miljoen euro uit de zogeheten marketingpool van de UEFA.

Lees ook: UEFA maakt EL-verdiensten bekend: miljoenen Feyenoord en AZ, jackpot Ajax