'Vind hem echt beste Ajacied, maar betekent niet dat je hem niet mag aanpakken'

'Vind hem echt beste Ajacied, maar betekent niet dat je hem niet mag aanpakken'

07-12-2017 07:11
23

Bryan Roy vindt dat Hakim Ziyech niet moet klagen over de kritiek van de fans en de media op zijn spel. Daar moet hij gewoon tegenkunnen, aldus de oud-international en voormalig speler van Ajax.

"Ik zit met verwondering naar Hakim Ziyech te kijken. Even voor de duidelijkheid: ik vind hem normaal gesproken echt de beste speler van Ajax, maar dat betekent niet dat je hem niet mag aanpakken", zegt Roy in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Johan Cruijff gaf als trainer juist altijd de beste spelers op hun flikker en dan volgde de rest ook wel. Cruijff zag het in mij wel zitten, maar denk je dat ik nooit op de bank zat als ik slecht speelde? Mooi wel. Het gaat ook om keuzes durven maken."

"Frenkie de Jong zou bij mij altijd spelen. Hij symboliseert het lef dat Ajax nodig heeft om nog wat van het seizoen te maken", vervolgt Roy, die ook blij was met de systeemwijziging bij Ajax afgelopen weekend. "Het doet mij in ieder geval goed dat Ajax afgelopen weekend tegen FC Twente 3-4-3 speelde. De uitvoering en het resultaat waren niet goed. Maar het straalt in elk geval léf uit en dat wil ik zien. Dat is gewoon wat bij Ajax hoort. Dat is ook de basis voor succes komende zondag. Dat zal dan misschien niet met drie verdedigers zijn, maar het gaat veel meer om de intentie dan om de opstelling op papier."