'PSV kan zondag de genadeklap uitdelen, dan hebben ze 2 punten meer dan bij ons'

'PSV kan zondag de genadeklap uitdelen, dan hebben ze 2 punten meer dan bij ons'

07-12-2017 07:19
25

Jan Kromkamp voorspelt dat het voor Ajax klaar is wanneer er zondag in Amsterdam verloren wordt van PSV. Een achterstand van dertien punten is niet meer in te halen, zegt de oud-PSV'er in een interview met De Telegraaf.

"PSV kan zondag de genadeklap uitdelen", zegt Kromkamp. "Ze zullen het compact proberen te houden, op de counter loeren en hopen dat ze lang de nul houden. Het kan weleens een tactisch steekspel worden, wat ik ook wel interessant vind om te zien. Bij een zege is het gat dertien punten. Dat zijn er nog twee meer dan bij ons destijds, dus dat moeten ze dan wel redden..."

Kromkamp weet wat het is om een voorsprong van maar liefst elf punten uit handen te geven. Dat gebeurde in het seizoen 2006/2007, toen PSV op die knotsgekke laatste speeldag tegen Vitesse alsnog kampioen werd. Hij wijst blessures, schorsingen en de Europese wedstrijden aan als boosdoener. "Dat is wel een verschil met nu, aangezien dit PSV zoals bijna alle Nederlandse clubs Europees 0,0 voorstelt. Alles zat opeens tegen."

Kromkamp vindt het niet opvallend dat Phillip Cocu zijn elftal weer aan de praat heeft gekregen na een stroeve seizoensstart. "Nee. In die zin dat Phillip heel rustig is en niet afwijkt van zijn visie. Als je gekke dingen gaat doen, bestaat de kans dat je het helemaal kwijtraakt. Hij is vast blijven houden aan zijn plan en zeker bij PSV zijn er dan spelers die het verschil voor je kunnen maken."