'Voormalig Roda-aanvaller in de spotlights: fraaie Premier League-transfer lonkt'

'Voormalig Roda-aanvaller in de spotlights: fraaie Premier League-transfer lonkt'

07-12-2017 07:51
4

Voormalig Roda JC-aanvaller Richmond Boakye staat in de belangstelling van onder andere West Bromwich Albion. Scouts van de Premier League-club zitten donderdagavond op de tribune om het duel van zijn werkgever Rode Ster Belgrado met 1. FC Köln te bekijken.

Dat schrijft boulevardkrant The Daily Mail donderdag. Boakye heeft naar verluidt wat te kiezen, want niet alleen West Brom zit achter hem aan. Ook Chelsea en Everton hebben een oogje op de 24-jarige spits, die dit seizoen in dertien wedstrijden al veertien keer trefzeker is geweest voor de Servische topclub. Boakye wordt tegen Köln niet alleen door West Brom bekeken, want The Daily Mail weet dat er scouts van meerdere Europese clubs aanwezig zullen zijn.

Boakye is in Nederland bekend vanwege zijn periode bij Roda JC. De Ghanees speelde in het seizoen 2015/2016 negen wedstrijden voor de Limburgers. Boakye werd door Roda gehuurd van Atalanta Bergamo, dat hem in 2014 overnam van Juventus. De Italiaanse topclub verhuurde de Ghanees meerdere malen. Bij Rode Ster heeft hij de smaak flink te pakken.