Weggestuurd door Van Gaal: Ik vond het in ieder geval geen goede keuze

Weggestuurd door Van Gaal: "Ik vond het in ieder geval geen goede keuze"

07-12-2017 09:26
14

Bij de komst van Louis van Gaal naar Manchester United moest assistent-manager van Sir Alex Ferguson René Meulensteen zijn boeltje pakken. De huidige trainer van Kerala Blasters in India vindt dat Van Gaal het niet goed heeft gedaan op Old Trafford.

"Ik vind van niet. De grootste fout die hij heeft gemaakt is: ik ben Louis en ik doe het op mijn manier", zegt Meulensteen in Nieuwe Revu. "Dat had hij anders moeten inschatten. Manchester United is zo'n grote club, met een bepaalde identiteit die door Ferguson door de jaren heen is aangemeten. Daar moet je gebruik van maken en je voordeel mee doen. Maar dat heeft Van Gaal in mijn ogen niet gedaan. Natuurlijk, hij heeft de FA Cup gewonnen, maar vergeet niet dat hij Manchester United heel traag en dus saai liet spelen. Terwijl wij juist het tegenovergestelde deden."

Meulensteen had liever gezien dat Van Gaal hem had behouden. "Of het een fout was, weet ik niet. Ik vond het in ieder geval geen goede keuze. Hij heeft ongetwijfeld tijdens zijn carrière goede dingen gedaan, maar ik heb een totaal andere manier van benadering."