Feyenoord-concurrentiestrijd 'is lastig': 'Maar dat heb ik aan mezelf te danken'

Feyenoord-concurrentiestrijd 'is lastig': 'Maar dat heb ik aan mezelf te danken'

07-12-2017 10:49
24

Jean-Paul Boëtius kan zeggen dat hij erbij was, toen Feyenoord van SSC Napoli won in de misschien wel voorlopig laatste Champions League-wedstrijd. "Dat is leuk, maar hopelijk mag ik ook nog opa worden", lacht Boëtius voor de camera van RTV Rijnmond.

"Het is leuk om dat mee te kunnen nemen in je leven. We wisten dat er mooie dingen konden gebeuren. We hadden niets te verliezen en alleen maar te winnen. Uiteindelijk hebben we alles gewonnen. We wilden dat punt binnenslepen, maar uiteindelijk nemen we er nog twee extra mee." Feyenoord won met 2-1.

Feyenoord was voor het duel met Napoli al uitgeschakeld vanwege de vijf nederlagen. Boëtius: "De ene week maakten we een grotere stap dan de andere. Voor de meeste spelers is dit allemaal nieuw en aanpoten. Het heeft even tijd gekost, maar we hebben laten zien dat we die stap hebben gemaakt. Hopen dat we dit mee kunnen naar de competitie, want dat is ook niet onbelangrijk natuurlijk", zegt Boëtius met gevoel voor understatement.

Boëtius had zich wellicht meer voorgesteld van zijn rentree in Rotterdam-Zuid. Hij moet Sam Larsson momenteel voor zich dulden in de pikorde. "Het is lastig, maar dat heb ik enerzijds aan mezelf te danken. Als je even je niveau niet haalt, staat er iemand achter je te popelen met genoeg kwaliteit. De trainer koos voor hem. Voor mij is het lastig, want ik wil iedere wedstrijd spelen. Ik probeer mezelf terug te vechten."