Voorbereiding richting absolute Eredivisie-kraker: 'Er zal bloed vloeien'

Voorbereiding richting absolute Eredivisie-kraker: 'Er zal bloed vloeien'

07-12-2017 11:37
13

Manu Garciá bereidt zich met NAC Breda voor op de absolute kraker tegen Willem ll. De huurling van Manchester-City moest zich laten vertellen dat wedstrijden tegen de Tilburgers onder hoogspanning staan. Inmiddels weet hij wat er gevraagd wordt.

"De zege op Feyenoord was bijzonder, maar ik heb al begrepen dat Willem II dé wedstrijd van het jaar is", zegt Garciá tegen BN/De Stem. "Dat daar niets tegenop kan en dat 'Feyenoord' weinig voorstelt in vergelijking met de derby. Binnen het team is er veel over gepraat deze week. Als er vrijdag bloed moet vloeien, zal er bloed vloeien."

Wedden

Meer odds

García wil onder andere Jelle ten Rouwelaar een dienst bewijzen. De oud-keeper vertelde de middenvelder over de laatste twee edities in Tilburg. In 2014 won Willem ll in de blessuretijd, in 2016 verloor hij met 3-1 en kwam NAC een goal tekort voor promotie. "Jelle heeft moeilijke momenten meegemaakt. Hij heeft ons verteld over de rivaliteit tussen de clubs en tussen de steden. De derby is belangrijk voor hem. Doe het voor mij en doe het voor de fans, zei hij. Die verloren finale in de play-offs is hij niet vergeten."