Hommeles bij De Graafschap: 'Vermoeden dat vertrek het beste is als ik dit hoor'

Hommeles bij De Graafschap: 'Vermoeden dat vertrek het beste is als ik dit hoor'

07-12-2017 11:52
42

De Graafschap lijkt op korte termijn te breken met commercieel directeur Martine Zuil. Bronnen laten aan Omroep Gelderland weten dat ze niet geaccepteerd wordt door veel grote sponsoren en bovendien zou ze onvoldoende functioneren als hoofd van de afdeling commercie en marketing.

Volgens het regionale medium is er geen draagvlak meer voor een langer verblijf van Zuil. Begin dit jaar kreeg ze nog een contract voor onbepaalde tijd aangeboden. Een half jaar later lijkt de club aan te sturen op een vertrek. Een juridisch conflict wil ze voorkomen. "Ik hoop op een sympathieke oplossing", zegt ze tegen Omroep Gelderland. In haar benadering naar collega's zou Zuil 'te direct' zijn. "Ik herken me niet in dat beeld. Ja, ik ben een Rotterdammer en zeg meestal wat ik vind. Hier in de Achterhoek vinden ze dat niet fijn en hoor je het juist achter je rug om."

Zuil was in 2015 de opvolger van de plots vertrokken Edward van Wonderen. Ze vindt dat ze uitstekend werk heeft verricht. "Onze voorzitter heeft ook nog zijn enorme waardering uitgesproken in een vergadering. En dat ze nu van mij af zouden willen? De eerste moet nog langskomen om mij dat te vertellen. Maar ik begin wel steeds meer een vermoeden te krijgen dat een vertrek de bedoeling is als ik deze geluiden hoor."