Ajax mogelijk weer met vier middenvelders ondanks 'cadeautjes': 'Moeten er staan'

Ajax mogelijk weer met vier middenvelders ondanks 'cadeautjes': 'Moeten er staan'

07-12-2017 14:07
40

Donny van de Beek beseft dat de druk groot is voor Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV van zondag. De twintigjarige middenvelder maalt daar echter niet om.

Ajax begint aan de kraker met een achterstand van tien punten op de koploper. "Wij moeten gewoon winnen. Dat brengt ook wel weer iets moois met zich mee", zegt Van de Beek tegen De Telegraaf. "De druk is groot, maar dat is ook wel lekker. Daar kunnen wij zeker mee omgaan. We hebben wel vaker wedstrijden gespeeld met druk."

Van de Beek denkt dat het initiatief bij Ajax zal liggen. "Ik denk niet dat PSV vol druk gaat zetten in de Arena, maar het zou kunnen. We kennen alle spelers en weten hun kwaliteiten." Een ding is zeker, het moet beter dan tegen FC Twente, toen een 0-2 voorsprong werd weggegeven (3-3). "We hebben het er met elkaar over gehad. Er is gezegd dat die spelhervattingen niet kunnen."

"Dat zijn gewoon cadeautjes die je weggeeft", aldus Van de Beek. "Daar ben je wel boos over. Maar we hebben het besproken en moeten het verbeteren. Zondag moeten we er staan." Of dat opnieuw in een 3-4-3 systeem is, is de vraag. "Ik ben geen trainer, dus ik bepaal dat niet. Het zou kunnen dat we weer met vier middenvelders spelen."