Spits loopt uit contract: 'Geen gesprek ingepland, niet met PEC of andere club'

Spits loopt uit contract: 'Geen gesprek ingepland, niet met PEC of andere club'

07-12-2017 14:18
26

Hoewel hij aan het einde van het seizoen uit zijn contract loopt, hoorde Stef Nijland nog niets van PEC Zwolle. Dat in tegenstelling tot teamgenoten als Mustafa Saymak en Youness Mokhtar.

Die laatste twee gaven aan voorlopig niet te willen verlengen, maar Nijland staat er anders in. "Ik heb het hier nog altijd prima naar mijn zin. Maar tot op heden is er geen gesprek ingepland, niet met PEC of een andere club", zegt de 29-jarige spits tegen Voetbal International. Hij is eerste keus onder trainer John van 't Schip, maar zijn doelpuntenproductie valt tegen.

Nijland scoorde dit seizoen pas één keer. Hij wijt dat mede aan de spelopvatting van PEC. Vleugelspelers Mokhtar en Younes Namli trekken veelvuldig naar binnen. Niet alleen Nijland, maar ook Piotr Parzyszek en gelegenheidsspits Erik Israelsson hebben daardoor moeite het net te vinden. "Dat zegt wel wat. Piotr, Erik en ik hebben er samen volgens mij twee gemaakt dit seizoen."

"Dat moeten er meer worden", beseft Nijland. "Maar het klopt dat onze buitenspelers graag naar binnen komen. Als spits van PEC sta je vooral in het veld om te combineren."