Feyenoord in Champions League: 7 spelers vallen door de mand, 5 kunnen mee

  Feyenoord in Champions League: 7 spelers vallen door de mand, 5 kunnen mee

  donderdag 7 december 2017 om 15:05

  Een dramatische reeks in de Champions League werd door Feyenoord woensdagavond besloten met een late 2-1 overwinning op Napoli. VoetbalPrimeur stelt het Feyenoord-rapport op na een uitzichtloos avontuur in het miljoenenbal.

  We delen de spelers in drie categorieën op en nemen alleen de Feyenoorders mee die in twee verschillende wedstrijden bij elkaar meer dan 80 minuten in actie kwamen. Miquel Nelom, Kenneth Vermeer, Tyrell Malacia, Eric Botteghin, Dylan Vente en Jan-Arie van der Heijden kwamen allen één duel in actie. Bilal Basacikoglu kwam slechts tot 29 minuten. Zij worden derhalve niet meegenomen in het rapport.

  Wie hield zich wél staande?
  Dat is verreweg de kleinste groep in het team van Feyenoord. Ridgeciano Haps was een opvallende verschijning in de poulefase van de Champions League. Onverstoorbaar voor hoe moeilijk de rest van zijn ploeg het had bleef de linksback in de vier duels die hij in actie kwam zijn eigen spel spelen. Hij beet zich in tegenstanders van formaat en liet ze vervolgens nog achter zich aanrennen ook. Zelfs uit bij Napoli, waar velen een onvoldoende scoorde, speelde Haps een goede partij.

  Ook Steven Berghuis kon zich bij momenten onttrekken van het slechte Feyenoord-spel en speelde een beslissende rol in de goals van de Rotterdammers, zoals woensdag de schitterende voorzet op het hoofd van Nicolai Jörgensen. Zelf scoorde Berghuis ook tijdens de 1-2 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk en liet hij bij vlagen zien het niveau aan te kunnen. Vaak was hij de enige man waar nog wat aanvallende creativiteit uit voortkwam bij Feyenoord.

  Verder deed Jerry St. Juste het verdienstelijk in zijn eerste maanden bij Feyenoord en stond vooral hij in Napels als een beer te verdedigen. Ook Sven van Beek bewees, zeker de laatste twee duels, goed mee te kunnen. Nicolai Jörgensen deed als zo'n beetje de enige wat hij moest doen: scoren. Ondanks een moeizaam aanvallend Feyenoord kwam hij toch tot twee goals in vier wedstrijden.

  Wie scoorde een 5,5je?
  Sofyan Amrabat deed het zo slecht nog niet in de Champions League, maar leerde wel een belangrijke les: iedere fout op dat niveau wordt afgestraft. Zijn slechte pass uit bij Shakthar leidde de openingstreffer van de thuisploeg in. Renato Tapia weet wat Amrabat doormaakt: ook hij speelde bij vlagen best prima, zeker op een voor hem onbekende positie, maar verslapte twee keer tegen Napoli (uit) en City (uit) en kreeg meteen de rekening gepresenteerd. Woensdag was hij wel goed.

  Bart Nieuwkoop deed het als rechtsback bij vlagen prima, ook al werd hij vaak op zijn flank overlopen door de aanvalsmacht van de goede rivalen in de poule. Sam Larsson bewees ook redelijk mee te kunnen op dat hoge niveau: zeker bij City liet hij een aantal fraaie kunststukjes zien. Het verschil kon hij echter niet maken.

  Wie zakte door de mand?
  Karim El Ahmadi was na Dirk Kuyt de man die Feyenoord op sleeptouw moest nemen, maar de middenvelder kon die rol niet op zich nemen en slaagde er bovendien niet in zijn befaamde pressing uit te voeren. Opvallend: tegen Manchester City-uit en Napoli-thuis speelde Feyenoord zonder El Ahmadi zijn beste Champions League-duels. De lat voor El Ahmadi ligt hoog: van de middenvelder mag veel meer verwacht worden.

  Ook Tonny Vilhena kon lang niet brengen wat van hem verwacht werd. Zijn geschutter bij de paal in de eerste minuut van het eerste duel met Manchester City betekende het begin van een pijnlijke groepsfase. Van een voor Feyenoord-begrippen ervaren speler als Vilhena kwam veel en veel te weinig in Europa. Michiel Kramer kon zich in de fase dat Feyenoord zonder Jörgensen speelde ook niet bewijzen en was onbruikbaar in de situaties waarin de Rotterdammers niet in de zestien van de tegenstander kwamen - en die situaties waren er veel.

  Brad Jones, de stabiele factor bij Feyenoord afgelopen seizoen, was in de Champions League een bron van onrust, met het uitduel van Shakhtar Donetsk als dieptepunt. Jens Toornstra kan ook niet terugkijken op een bevredigend Champions League-debuut. In de duels die hij al in actie mocht komen, vaak viel hij buiten de Feyenoord-tactiek, was hij geen schim van de speler die hij kan zijn. Bovendien miste hij de strafschop in Napels.

  Tot slot viel ook Kevin Diks door de mand met belabberde optredens in Napels en Charkov en was een van de slechtste mannen bij Feyenoord in de groepsfase Jean-Paul Boëtius, die zes basisplaatsen kreeg maar zes keer niets voor elkaar kon boksen.

  Poll

  Heeft Feyenoord ondermaats gepresteerd?

  (1816 stemmen)

  Plaats een reactie

  DubRtd +15207
  donderdag 7 december 2017 om 15:15
  Waarom worden die soort topics steevast geschreven door die stagiair in Ajax-pyjama?
  Vind ik leuk
  Ajax. +715
  donderdag 7 december 2017 om 15:18
  Omdat die pyjama goed zit tijdens het schrijven? Of omdat hij altijd te laat komt, dus alvast in bed nog een topic schrijft..
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 15:33
  De onderbroeken die met het Feyenoord logo achterop, zitten ook erg lekker. Helemaal na het eten van een lekkere bruinebonenschotel
  Vind ik leuk
  J Kiprich +15718
  donderdag 7 december 2017 om 16:33
  Dus jij vindt het prettig om een onderbroek vol te schijten? Weten we dat ook weer.........
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 16:54
  Normaal niet, maar dan ineens wel
  Vind ik leuk
  Ealanta +171
  donderdag 7 december 2017 om 17:05
  Ze lopen toch altijd weg / schijten in hun broek. Niks nieuws toch :P
  Vind ik leuk
  Hyena +28772
  donderdag 7 december 2017 om 15:28
  Waar ben je het niet mee eens dan? Volgens mij is het best een realistisch stuk.
  Vind ik leuk
  DubRtd +15207
  donderdag 7 december 2017 om 16:44
  Je hoeft zo'n stuk niet te schrijven. Na iedere wedstrijd is er alleen beoordeling geweest. iedereen weet wie goed\redelijk\slecht was.
  En dan de criteria zo stellen dat je vervolgens 12 spelers over houdt van de 19 gebruikte maakt dit geheel tamelijk overbodig.
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 15:27
  Wat een hufter bent u om deze jongen met een varken te vergelijken,het is 1 van de beste spelers van Feijenoord,u hebt zeker een hekel aan marokanen.
  Vind ik leuk
  MiloZandt +1748
  donderdag 7 december 2017 om 15:47
  St juste???? Dat vind ik nou zo'n ontzettend zwakke verdediger. Tapia en amrabat bewezen wel mee te kunnen.
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 16:29
  Tapia verdedigt met lef,kan gevaarlijk zijn bij balverlies ( is meer een middenvelder) maar kan aardig mee,heeft natuurlijk ook lang niet gespeeld en je ziet wat een kans en vertrouwen met een speler kan doen. Als je 2 verdedigers weer fit zijn zou ik hem in plaats van Toornstra of Vilhena voor het middenveld zetten.De één zit aan z'n top de ander staat stil in z'n ontwikkeling.
  Vind ik leuk
  gerras +73
  donderdag 7 december 2017 om 16:20
  Gustafson en Clasie i.p.v. Vilhena en El Ahmadi
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 17:01
  Met zoveel geblesseerden achterin, en het niveau dat Feyenoord heeft zonder Kuyt, was dit te verwachten. Niet positief, niet negatief.
  Vind ik leuk
  rotterdammm +1273
  donderdag 7 december 2017 om 17:16
  Dit is een prima samenvatting van Feyenoord in de CL naar mijn mening. Verder lekker oppleuren met dat toernooi haha. Nergens goed voor, enkelt geld harken.
  Vind ik leuk
  Juventus FC +3707
  donderdag 7 december 2017 om 17:17
  Toch grappig, Diks kan in de eredivisie de gemiddelde speler niet aan, maar tegen City had hij Sterling helemaal onder controle, toen viel Nieuwkoop zwaaaaaar door de mand, Volgensmij wist hij nogeneens dat Sterling zijn man was.
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 17:35
  Redelijk mee eens, al speelde JPB gisteren niet slecht. Tapia gaat ver komen , bij een echt goede ploeg gaat hij nog meer opvallen.
  Vind ik leuk
  Wim Altena +174
  donderdag 7 december 2017 om 17:44
  Ben ik de enige die de reacties hier onder niveau vind. Ordinaire scheldpartijen. We praten over voetballers mensen die soms goed en soms niet presteren. En als je het met analyses niet eens prima maar je diskwalificeert jezelf met schelden
  Vind ik leuk
  Shelbourne +4462
  donderdag 7 december 2017 om 18:31
  Naar verwachting ondermaats gepresteerd
  Vind ik leuk
  pinkelman +4180
  donderdag 7 december 2017 om 19:28
  Mooi dat twee ex-AZers eigenlijk de spelers zijn die er bovenuit steken.
  Vind ik leuk
  vrijdag 8 december 2017 om 11:26
  Het middenveld is hopeloos uit vorm. Daar moet wat gebeuren...Larsson op tien proberen. Toornstra (sterkhouder van vorig jaar) raakte geen kerstbal tegen Napoli thuis. De besten van het moment moeten spelen, niet de klaverjasvriendjes.
  Malacia laten staan tot Haps terug is! wordt wereldklasse!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Feyenoord in Champions League: 7 spelers vallen door de mand, 5 kunnen mee