Leerdam in de VS: 'Clubs willen spelers uit de top-drie van Nederland halen'

Leerdam in de VS: 'Clubs willen spelers uit de top-drie van Nederland halen'

07-12-2017 16:53
17

Kelvin Leerdam verruilde Vitesse afgelopen zomer voor het Amerikaanse Seattle Sounders en heeft daar absoluut geen spijt van. De 27-jarige rechtsback overweegt sterk om de rest van zijn leven in de Verenigde Staten te blijven.

"Mensen die mij van dichtbij kennen wisten dat ik sowieso nog een keer in Amerika wilde voetballen. Ik denk dat al mijn teamgenoten bij Vitesse het ook wel wisten. Het is alleen wel iets eerder gebeurd dan ik had gedacht", laat hij weten aan ELF Voetbal. "Seattle is een prachtige stad, Seattle Sounders is een van de grootste clubs in MLS en we hebben hele fanatieke supporters. In ons stadion zitten vaak zo’n 50 duizend man. In de play-offs 65 duizend. In Seattle wonen veel immigranten uit Engeland, Schotland en Ierland. Die kunnen wel zingen, haha."

Wedden

Meer odds

Ook het niveau in de MLS is volgens Leerdam meer dan behoorlijk. "Bij elke ploeg heb je toppers rondlopen. De Paraguayaan Miguel Almíron van Atlanta United en de van Marseille afkomstige Romain Alessandrini bij LA Galaxy bijvoorbeeld. Echt gruwelijke spelers, die we in Nederland helemaal niet kennen. (...) De clubs willen ook steeds meer spelers uit Europa halen en proberen ook via mij in contact te komen met andere Nederlanders. Nee, ik kan niet zeggen wie, haha. Het zijn wel spelers uit de top-drie van de Eredivisie. De clubs in de MLS zijn erg ambitieus."

Leerdam zit op zijn plek in Seattle. "Ik had deze zomer de kans om in Frankrijk te voetballen, maar dit kwam ook langs en ik wilde dit avontuur aangaan. Wat andere mensen ervan vinden interesseert me eigenlijk ook geen ene moer, haha. Misschien blijf ik wel de rest van mijn leven hier wonen… Ik heb hier niets klagen. Alleen die flauwe grappen over Oranje… Haha."