Van Seumeren trekt portemonnee: Dat kost extra geld, het is een keuze

Van Seumeren trekt portemonnee: "Dat kost extra geld, het is een keuze"

07-12-2017 18:35
26

FC Utrecht gaat extra geld steken in trainingscomplex Zoudenbalch. Dat is volgens eigenaar Frans van Seumeren nodig om in het spoor van concurrenten te blijven én in 2020 een stabiele subtopper in de Eredivisie te zijn. 

Sinds de komst van trainer Erik ten Hag in 2015 is er al het nodige veranderd op Zoudenbalch. Maar Ten Hag en de steenrijke Van Seumeren willen verder gaan met de professionalisering van de club. "Dat kost extra geld, het is een keuze tegen de stroming in om kosten te besparen, maar de upgrade is noodzakelijk", wordt de eigenaar geciteerd door het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

"Om de doodeenvoudige reden dat de jeugdopleiding in het huidige voetbal een steeds belangrijkere plek inneemt binnen een voetbalorganisatie. Ons doel is om in 2020 een stabiele subtopper te zijn en mogelijk in de verdere toekomst een kleine beetje meer omhoog te kunnen kijken. Wil je dat bereiken, dan is er geen weg terug", vervolgt hij. "Dan moeten we verder investeren."

"Doen we dat niet, dan raken we achterop. Dat zou ook een keuze zijn, maar met het gevolg dat we dan structureel meespelen om de plekken acht tot en met twaalf. En daar wordt niemand gelukkiger van."