Swart gaat los op PSV-supporters: 'Dan nóg staan ze te juichen'

Swart gaat los op PSV-supporters: 'Dan nóg staan ze te juichen'

07-12-2017 18:22
106

Sjaak Swart is opnieuw kritisch over het spel van Eredivisie-koploper PSV. Afgelopen maanden uitte Mister Ajax bij 'Alles op Swart' al zijn ongenoegen over de matige optredens van de Eindhovenaren. Donderdag ging de voormalig rechtsbuiten los voor de camera van Telegraaf TV. 

PSV staat na veertien speelrondes liefst tien punten voor op nummer drie Ajax. "Zo sterk speelt PSV niet. Ze hebben de laatste wedstrijden heel veel geluk gehad. Dat hoort bij voetbal, maar een keer zullen ze ook een tik krijgen. Die tik moeten ze nu krijgen door Ajax", blikt Swart vooruit op de kraker van aanstaande zondag. 

"Als je thuis speelt, voor je eigen publiek, op de counter... Dat hoort toch niet bij PSV? Ik hoor altijd een trainer na afloop zeggen dat ze niks hebben weggeven. Het gaat erom dat ze wél wat weggeven en dat ze ook wat pakken. Maar in Eindhoven vinden ze alles best. Hoe ze winnen maakt niet uit. Al is het nog zo slecht, dan nóg staan ze te juichen."

In de eigen Arena móet Ajax over enkele dagen van de titelconcurrent winnen om de strijd om het kampioenschap nog enige spanning in te blazen. "PSV is kwetsbaar, Ajax is kwetsbaar, dus ik verwacht van Ajax heel veel strijd. Misschien soms wel een keer over het randje. Van Ajax wil ik zondag zien dat ze het gras opvreten."

Check ook: Swart: 'PSV speelt zelfs in eigen huis verdedigend...het is echt ongelooflijk'