Ronaldo troeft Messi af en is voor vijfde keer beste speler ter wereld

Ronaldo troeft Messi af en is voor vijfde keer beste speler ter wereld

07-12-2017 20:00
81

Cristiano Ronaldo is donderdagavond aan de haal gegaan met de Ballon d'Or. Het toonaangevende voetbalblad France Football heeft de Portugese ster van Real Madrid voor de vijfde keer uitgeroepen tot beste speler ter wereld. In Parijs ontving hij de prijs. 

Concurrent Lionel Messi eindigde op de tweede plek op het lijstje van France Football. De Argentijn van FC Barcelona won de Ballon d'Or ook vijfmaal in zijn carrière. Neymar, Gianluigi Buffon en Luka Modric werden respectievelijk derde, vierde en vijfde. Met zijn achttien jaar en elf maanden is Kylian Mbappé (nummer zeven) de jongste speler ooit in de top-tien.  

Ronaldo, 147-voudig international en topscorer allertijden van Portugal, beleefde in 2016/17 grote successen met Real Madrid. De Koninklijke werd kampioen van Spanje én veroverde voor de tweede keer op rij de Champions League. Ronaldo maakte 42 doelpunten in 46 officiële duels. In 2008, 2013, 2014 en 2016 ging hij ook al aan de haal met de Ballon d'Or. 

De laatste tien jaar is er sprake van een heuse Ronaldo-en-Messi-hegenomie. Ronaldo won z'n eerste Gouden Bal in 2008. Messi pakte een jaar later zijn eerste Ballon d'Or.

No Poll