Klaassen speelt hele wedstrijd bij winnend Everton, Hateboer verslaat Memphis

Klaassen speelt hele wedstrijd bij winnend Everton, Hateboer verslaat Memphis

07-12-2017 20:52
21

Met Davy Klaassen in de basis heeft Everton het Europa League-avontuur afgesloten met een zege. Op Cyprus werd Apollon Limassol met 3-0 verslagen. Everton was al uitgeschakeld en speelde daarom met een B-ploeg. Het kwakkelende AC Milan - wél geplaatst - leed een pijnlijke nederlaag in Kroatië.

Apollon Limassol - Everton 0-3
Zonder manager Sam Allardyce - hij wilde zijn tijd liever nuttig besteden in Engeland - deden The Toffees het prima op Cyprus. Everton speelde met diverse jonkies die nooit eerder minuten maakten in het eerste elftal. Ook Klaassen, die in de Premier League al weken niet eens tot de wedstrijdselectie behoort, mocht meedoen. De Oranje-international stond negentig minuten op het veld. Everton-aanvaller Ademola Lookman was de man van de avond. In de eerste helft kopte hij van dichtbij raak en even later schoot de jonge Brit prachtig zijn tweede binnen. In de slotfase zorgde Nikola Vlasic voor het slotakkoord. 

NK Rijeka - AC Milan 2-0
In de Serie A draait het bij AC Milan voor geen meter. In Europa gaat het dit seizoen wél vrij aardig met de gevallen grootmacht. Milan was voor aanvang van het uitduel met NK Rijeka al geplaatst en trainer Gennaro Gattuso kon het zich dus permitteren om veel sterren rust te geven. Er stonden desondanks veel grote namen op het veld in Kroatië. Zij bakten er niet veel van. Rijeka won met 2-0, dankzij goals van Pulji (7e minuut) en Gavranovic (47e minuut). De winst was niet voldoende voor de thuisploeg om zich te plaatsen. AEK Athene pakte een punt bij Austria Wien (0-0) en werd tweede in de groep. 

Atalanta Bergamo won in eigen huis met 1-0 van Olympique Lyon. Beide teams waren al door naar de volgende ronde. Hans Hateboer leverde de assist bij de enige treffer van de wedstrijd. Andrea Petagna scoorde. Memphis Depay werd na 68 minuten gewisseld in Italië. Ook onder meer FC Astana, Ludogorets en Lokomotiv Moskou plaatsten zich voor de knockoutrondes.