Wegkwijnende Vitesse-speler liet contract ontbinden: Uitzichtloos

Wegkwijnende Vitesse-speler liet contract ontbinden: "Uitzichtloos"

07-12-2017 21:55
12

Hij stond te boek als één van de grootste talenten bij Vitese, maar Mo Osman slaagde er niet in om door te breken in Arnhem. Na een frustrerende periode waarin hij vooral minuten maakte bij Jong Vitesse in de Tweede Divisie, nam de middenvelder een ingrijpend besluit.

"Het werd me duidelijk dat ik geen uitzicht had op Vitesse 1. Hoe goed ik het ook deed, het was een doodlopende weg. Het frustrerende was dat niemand om me heen snapte waarom ik geen kans kreeg. Marvelous Nakamba, met wie ik veel optrok, zei ook altijd dat hij het niet kon begrijpen", aldus Osman in gesprek met Voetbal International. 

"Ik kreeg complimenten voor mijn spel en inzet, maar daar had ik niks aan. Het was uitzichtloos. Ik heb mijn contract laten ontbinden. Ook om te laten zien dat ik beschikbaar was."

"Er zijn voorbeelden van spelers die er ook niet in slaagden bij Vitesse door te breken en die nu in de Eredivisie voetballen, zoals Brahim Darri en Sander van de Streek. Als het niet in Arnhem kan, dan maar ergens anders. De pijn is er nog steeds, Vitesse zit in mijn bloed. Het is een mooie club en in misschien keer ik er ooit terug. Maar nu ontwikkel ik me als speler, maak ik stappen die ik al had moeten maken. Ik heb stilgestaan in mijn ontwikkeling."

Dit seizoen speelt Osman (23) voor Jupiler League-formatie Telstar.