Tottenham Hotspur 'heel concreet' voor Ajax-talent: Was nog te vroeg

Tottenham Hotspur 'heel concreet' voor Ajax-talent: "Was nog te vroeg"

07-12-2017 22:12
20

Amin Younes is komend seizoen géén speler meer van Ajax. Dat durft Freek Jansen (Voetbal International) hardop te stellen. De Ajax-watcher ziet de komst van Hassane Bandé als een voorbode voor het afscheid van Younes. 

Eerder deze week werd Bandé voor miljoenen euro's overgenomen van KV Mechelen. Per 1 juli sluit de Afrikaanse aanvaller aan in Amsterdam. "Younes voetbalt volgend jaar niet meer bij Ajax. Hij heeft een aflopend contract. Er is nog wel een optie vanuit de club om met één jaar te verlengen. Ajax wil hem graag langer vastleggen, zodat ze een hogere transfersom kunnen vragen. Dat is nog niet gebeurd. Het is duidelijk dat Younes zelf ook op een transfer aast", aldus Jansen. 

Een andere vleugelspeler van Ajax, Justin Kluivert, had afgelopen zomer al de kans om te verkassen. "Er was belangstelling, véél belangstelling. Tottenham Hotspur onder meer was concreet. Het was nog te vroeg voor hem", weet Jansen. "De afgelopen weken zie je dat-ie het goed doet op links. Dat is echt zijn positie."

"Het is dus wel opvallend dat Ajax met Bandé een speler haalt die op links uit de voeten kan, terwijl je Kluivert én Dennis Johnsen hebt."