Bayern München heeft nieuwe spits bijna binnen: 'Verwacht dat het snel rond is'

Bayern München heeft nieuwe spits bijna binnen: 'Verwacht dat het snel rond is'

07-12-2017 22:29
8

Bayern München gaat zich in januari zo goed als zeker versterken met TSG Hoffenheim-spits Sandro Wagner. Julian Nagelsmann heeft dat donderdagavond bevestigd. In München wordt Wagner (30) de backup van Robert Lewandowski. 

Na afloop van het Europa League-duel tussen Ludogorets en Hoffenheim liet Nagelsmann weten dat Wagner waarschijnlijk binnenkort zijn handtekening zet bij Der Rekordmeister. "Ik verwacht dat het binnen twee weken rond is, als alles normaal verloopt", tekende BILD op uit de mond van de jonge oefenmeester. 

Wedden

Meer odds

De leiding van Bayern liet dit jaar al enkele malen blijken dat de komst van een extra spits hoge prioriteit heeft. Naast Lewandowski beschikt trainer Jupp Heynckes momenteel niet over serieuze alternatieven.

Duitse media denken dat de koploper van de Bundesliga zo'n vijftien à achttien miljoen euro betaalt voor Wagner, die in 2007 in de Duitse competitie debuteerde namens Bayern. Door blessureleed brak hij nooit door in München. Wagner speelde later voor onder meer Werder Bremen en Hertha BSC en staat sinds 2016 onder contract in Hoffenheim. Als international van Duitsland scoorde de spits dit kalenderjaar vijf keer in zeven interlands.