Malacia maakt indruk op teamgenoten: 'Ik ben vanaf het begin al fan van hem'

Malacia maakt indruk op teamgenoten: 'Ik ben vanaf het begin al fan van hem'

08-12-2017 07:57
11

Tyrell Malacia heeft zijn teamgenoten bij Feyenoord niet verrast met zijn optreden tegen Napoli in de Champions League. De linksback moest door blessures van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom opdraven en deed dat allerminst onverdienstelijk.

"Hij kwam er ineens in te staan met achttien jaar oud, speelde met alles wat hij had en het was geweldig om hem te zien slagen", zegt Nicolai Jörgensen in De Telegraaf. "Ik denk dat hij een goede carrière voor zich heeft. Of ik verrast was? Not at all." De Deen ziet nog wel verbeterpunten. "Soms geeft hij nog wel eens een bal te hard, want hij heeft veel kracht in dat lichaam."

Wedden

Meer odds

Ook Sven van Beek genoot van Malacia. "Voor de wedstrijd zei ik hem te genieten van elke minuut die hij kon pakken", vertelt de centrale verdediger. "Als je ziet dat hij er ineens moest staan en er ook stond, hoe hij verdedigde zonder angst, dat is echt klasse. Hij gaf José Callejon ook nog een flinke beuk, ja. Die wist gelijk waar hij aan toe was."

Net als de fans in De Kuip, sloot ook Sofyan Amrabat de jonge linksback snel in de armen. "Ik kan eerlijk zeggen dat ik vanaf het begin dat ik hem aan het werk zag al een fan van hem ben. Hij is een fel mannetje. Klein, maar heel sterk, agressief en goed aan de bal. Achttien jaar oud en het dan tegen Napoli zo geweldig doen, dat is toch mooi?"