'Toen Ajax aanklopte, kon ik het niet geloven. Ik kon niet slapen die nacht'

'Toen Ajax aanklopte, kon ik het niet geloven. Ik kon niet slapen die nacht'

08-12-2017 12:14
18

Ajax verraste afgelopen zomer met de komst van de onbekende Braziliaan Danilo Pereira. De negentienjarige Braziliaan, die overkwam van Santos, prijst zich nog elke dag gelukkig.

"De stap naar Ajax is een droom die uitkomt", vertelt Pereira, die bij Ajax O19 speelt, op de Ajax-website. "Als kind zag ik altijd Braziliaanse spelers naar Europa vertrekken. Dan denk je bij je zelf: dat moet tof zijn, dat lijkt mij interessant. Het voetbal, het weer, het is allemaal anders."

"Toen Ajax aanklopte had mijn zaakwaarnemer een vergadering belegd met mij en mijn familie. Ik kon het niet geloven. Ik kreeg het niet voor elkaar om te slapen die nacht. Ik lag alleen maar daar aan te denken", lacht Pereira, die de transfer op zijn Braziliaans vierde. "We hebben een barbecue georganiseerd."

Pereira merkt dat het voetbal in Nederland intenser en sneller is dan in Brazilië. "In Brazilië focussen ze meer op het individuele spel. 1 tegen 1. Hier geven ze meer waarde aan de groep. Elke training wordt aandacht gegeven aan het overspelen."