PSV'er al boven Van der Sar en Cruijff, maar kan tegen Ajax stats verder opkrikken

PSV'er al boven Van der Sar en Cruijff, maar kan tegen Ajax stats verder opkrikken

08-12-2017 18:56
50

Jorrit Hendrix heeft zondag zijn laatste kans om zich verder omhoog te werken in een zeer bijzonder lijstje. De middenvelder van PSV kan zijn 79e overwinning boeken in zijn honderdste Eredivisie-duel. Slechts vijf spelers is dat ooit gelukt. 

Voetbal International zocht uit dat Hendrix, die momenteel 99 competitiewedstrijden voor PSV heeft gespeeld, zich in een illuster rijtje bevindt. Hij won namelijk maar liefst 78 van zijn 99 wedstrijden tot nu toe, een bijzonder hoog aantal. Vijf spelers (overigens allemaal Ajacieden) wonnen een hoger percentage van hun eerste honderd competitieduels. Horst Blankenburg voert de lijst aan met 83 zeges.

Onder meer Edwin van der Sar (76 zeges) en Johan Cruijff (77) kenden succesvolle eerste Eredivisie-jaren, maar kunnen niet zulke goede cijfers overleggen als Hendrix. Zondag kan de controleur van PSV, uitgerekend tegen Ajax, zijn eindstand bepalen op 79 overwinningen. Als dat lukt, komt hij op gelijke hoogte met Velibor Vasovic, Johan Neeskens en Ruud Krol, die allen in dienst van Ajax ook 79 keer wonnen in hun eerste honderd competitiewedstrijden.