Winnende goal tijdens Ajax-PSV: Eén van de hoogtepunten uit mijn carrière

Winnende goal tijdens Ajax-PSV: "Eén van de hoogtepunten uit mijn carrière"

09-12-2017 08:39
16

De clash tussen Ajax en PSV van zondagmiddag roept bijzondere herinneringen op bij Derk Boerrigter. De linksbuiten maakte tijdens het seizoen 2012/2013 het winnende doelpunt in het Philips Stadion (2-3) en legde zo mede de basis voor de landstitel van de Amsterdammers.

"Dat is toch wel één van de hoogtepunten van mijn carrière geweest", graaft Boerrigter in gesprek met Ajax Showtime in zijn geheugen. "Christian Eriksen stak mij weg en toen ging ik één-op-één met Erik Pieters. Dat duel won ik en toen stond de keeper (Boy Waterman, red.) opeens voor me. Toen dacht ik: nou prima, dan schiet ik de bal gewoon om je heen in de goal. En toen barstte het feest los."

De inmiddels gestopte Boerrigter denkt niet dat de Eredivisie al beslist is. "Bij RKC stonden we ooit dertien of veertien punten achter de koploper en toen zijn we alsnog kampioen geworden. PSV zal echt nog wel punten gaan verspelen in de competitie, dus als Ajax blijft winnen, dan zal de aansluiting er wel komen. (...) Als Ajax zondag wint en in Eindhoven ook drie punten pakt, dan ben je er eigenlijk al bijna."