'Als Ajax punten verspeelt, is er altijd wel iemand die het in de groepsapp post'

'Als Ajax punten verspeelt, is er altijd wel iemand die het in de groepsapp post'

09-12-2017 09:27
25

Gastón Pereiro weet dat er veel ogen op hem gericht zullen zijn tijdens de kraker tussen Ajax en PSV. De Uruguayaanse linkspoot besliste in het recente verleden de toppers tegen Ajax en Feyenoord en hoopt zondagmiddag opnieuw van waarde te zijn voor de koploper.

"Ik hou zeker van topwedstrijden met extra sfeer", vertelt Pereiro aan het Eindhovens Dagblad. "Op de een of andere manier val ik dan iets vaker op, hoewel ik weet dat ik er elke wedstrijd moet staan. Het is in die andere duels zeker geen onwil, maar in wedstrijden waarin rivaliteit een belangrijke rol speelt, kun je soms iets meer."

Pereiro en zijn ploeggenoten volgen de verrichtingen van Ajax op de voet. "Vooral als Ajax punten laat liggen, is dat altijd nieuws bij ons en is er altijd wel iemand die iets in de groepsapp post. Het zorgt voor extra motivatie om dan zelf wel te winnen, al geeft het ook altijd druk als je weet dat je zelf meer afstand kunt nemen. Ik heb zaterdag de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente ook gezien en Twente scoorde daarin precies op de goede momenten. Ik hoop dat wij dat zondag ook kunnen."