Ronaldo bewijst waarde: Real Madrid deelt pak slaag uit aan directe concurrent

09-12-2017 18:09
13

Real Madrid heeft een eenvoudige zege geboekt op Sevilla. In eigen huis raasden de Madrilenen aan de hand van Cristiano Ronaldo over de nummer vijf van Spanje heen.

Opvallend genoeg stond de eindstand al bij de rust op het scorebord. Centrale verdediger Nacho opende de score al na drie minuten en gaf daarmee het startsein voor een doelpuntenregen. Ronaldo, die deze week zijn vijfde Ballon d'Or in de wacht sleepte, maakte er halverwege de eerste helft 2-0 van op aangeven van Marco Asensio.

Na een half uur spelen schoot de Portugees zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen vanaf de strafschopstip. Zeven minuten later was Toni Kroos trefzeker: de Duitse middenvelder maakte uit een snelle counter de 4-0. De eindstand werd na 42 minuten spelen bepaald op 5-0, door jongeling Achraf Hakimi.

Real heeft door de overwinning tijdelijk de derde plek weer in handen. Achtervolger Atlético Madrid heeft een punt minder, maar nog wel een wedstrijd tegoed. Ook nummer twee Valencia en koploper FC Barcelona hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Real.