PEC Zwolle wint ook in Rotterdam en staat gelijk met Ajax

09-12-2017 21:34
34

PEC Zwolle blijft het uitstekend doen in de Eredivisie. De stuntploeg van trainer John van 't Schip boekte zaterdagavond wederom een overwinning. Ditmaal moest Excelsior eraan geloven: 1-2. Younes Namli maakte in Rotterdam de winnende treffer.

Nummer vier PEC wist dat het bij een driepunter in het Van Donge & De Roo Stadion op gelijke hoogte zou komen met Ajax. Voor de pauze waren de gasten uit Zwolle de betere ploeg. Schoten van Youness Mokhtar en Ryan Thomas werden gekeerd door Excelsior-doelman Theo Zwarthoed. De thuisploeg werd amper gevaarlijk.

Vrijwel direct na de pauze viel de 1-0. Mike van Duinen scoorde. Excelsior kon maar héél even van die voorsprong genieten, want onmiddellijk viel ook de 1-1. Mustafa Saymak tekende voor de treffer.

Uiteindelijk ging PEC met de zege aan de haal dankzij Namli. De Marokkaanse smaakmaker krulde een vrije trap heerlijk binnen. Excelsior, dat in blessuretijd nog de paal raakte, eindigde het duel met tien man: aanvaller Stanley Elbers kreeg in de 84e minuut zijn tweede gele kaart.

PEC heeft nu 29 punten, zoals gezegd net zoveel als Ajax, dat zondag in eigen huis tegen koploper PSV speelt. Excelsior, de nummer tien van de ranglijst, heeft 17 punten.