Engelse krant twijfelt niet meer: Coutinho naar Barça, Liverpool wil Nederlander

Engelse krant twijfelt niet meer: Coutinho naar Barça, Liverpool wil Nederlander

10-12-2017 07:30
6

Philippe Coutinho vertrekt naar FC Barcelona. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Liverpool Echo. De enige vraag is nog wanneer: in januari of in de zomer.

Liverpool ging afgelopen zomer nog voor een vertrek van Coutinho naar Barcelona liggen. Daarvoor werd zelfs een bod van zo'n 134 miljoen euro afgewezen. The Reds beseffen echter dat de 25-jarige Braziliaan de overstap wil maken en zijn nu wel bereid te luisteren naar voorstellen. Een bod van 137 miljoen zal zeker overwogen worden op Anfield.

Hoewel Coutinho met vier goals en vier assists in acht duels zeer belangrijk blijft voor Liverpool, heeft manager Jürgen Klopp met Mo Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino meer spelers die het verschil kunnen maken. Ook heeft de nummer vier van de Premier League meer tijd gehad om zich voor te bereiden op een vertrek van de aanvallende middenvelder.

Liverpool wil een deel van de Coutinho-miljoenen in ieder geval in een verdediger steken. The Liverpool Echo meldt dat een nieuwe poging gedaan zal worden voor Virgil van Dijk zodra Southampton bereid is om te onderhandelen. Ook kan Naby Keïta eerder worden opgehaald bij RB Leipzig.