De Boer over 'kortzichtige' fans: 'Zien mij als Ajacied, maar ik geef mijn mening'

De Boer over 'kortzichtige' fans: 'Zien mij als Ajacied, maar ik geef mijn mening'

10-12-2017 10:12
30

Ronald de Boer denkt dat de Eredivisie nu al zo goed als beslist is. De analist heeft zich de afgelopen tijd vaak kritisch uitgelaten over het spel van PSV, maar verwacht niet dat de Eindhovenaren hun riante voorsprong uit handen gaan geven.

Onlangs liet De Boer met veel cynisme een compilatiefilmpje zien met fouten die door PSV'ers werde gemaakt. Het kwam hem op veel kritiek te staan, maar de voormalige rechtsbuiten is zich van geen kwaad bewust. "Heel veel mensen kijken kortzichtig. Ik word gezien als Ajacied, maar geef gewoon eerlijk mijn mening, over alle clubs. Als PSV geweldig speelt, dan zeg ik dat ook, net als over Feyenoord", laat hij weten aan FOX Sports.

Dat doet PSV op dit moment niet volgens De Boer, die de Eindhovenaren toch complimenten maakt. "Als je zo pover speelt als PSV en toch een straatlengte voor staat op de concurrentie, dan is het voor mij heel duidelijk: PSV wordt kampioen. Er gaat een periode aanbreken waarin ze wél goed gaan voetballen. Dan zijn ze helemaal niet meer te achterhalen."

De koploper gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax, waar het een stuk minder loopt. Trainer Marcel Keizer staat onder druk, maar moet volgens De Boer het vertrouwen houden. "Ik zeg altijd: je hebt met je volle verstand voor hem gekozen. Je hebt dus vertrouwen in hem. Is dat dan nu helemaal weg? Natuurlijk kan er een verkeerde inschatting gemaakt zijn. Maar ik denk dat men Marcel de tijd moet gunnen. (...) Ik zou de kalmte bewaren en hem zeker het seizoen laten afmaken."