Van Gaal over mogelijke Bosz-opvolging: Ik zou zoiets niet in een emotie zeggen

Van Gaal over mogelijke Bosz-opvolging: "Ik zou zoiets niet in een emotie zeggen"

10-12-2017 10:28
20

Louis van Gaal ziet zichzelf niet zo gauw aan de slag gaan bij Borussia Dortmund, waar landgenoot Peter Bosz op de schopstoel zit. De oud-bondscoach wil BVB echter niet bij voorbaat afwijzen, laat hij weten als gast bij De Tafel van Kees.

"Je doet al een tijdje niets, maar stel dat je een telefoontje krijgt van Borussia Dortmund? Ga je dan meteen in de auto?", opent presentator Kees Jansma. "Nee hoor, ik denk dat Dortmund niet te vergelijken is met Bayern München", reageert Van Gaal op de suggestie van Jansma. "Dat heb ik al afgesloten. Ik had ook een aanbieding van Bayer Leverkusen. Die club wil graag jonge talenten opleiden en is dus op mijn lijf geschreven. Maar dat heb ik ook niet gedaan."

"Tegenwoordig krijg je ook niet zoveel tijd meer als je van een kleine club een grote club wil maken. Dus je kunt niet echt opbouwen", vervolgt Van Gaal, die de deur echter op een kier houdt wanneer Borussia Dortmund zich daadwerkelijk zou melden. "Ik zou niet direct nee zeggen. Ik denk er altijd eerst over na, want zo ben ik wel. Ik zou zoiets niet in een emotie zeggen. Maar waarschijnlijk ga ik het niet doen."

Dortmund gaat zondagmiddag naar alle waarschijnlijkheid Bosz aan de kant schuiven. De club heeft een persconferentie aangekondigd, waarin de 'sportieve situatie' wordt toegelicht.