Update: Sparta - Vitesse officieel afgelast, FC Utrecht - Feyenoord uitgesteld

Update: Sparta - Vitesse officieel afgelast, FC Utrecht - Feyenoord uitgesteld

10-12-2017 14:44
43

De competitiewedstrijd tussen Sparta en Vitesse gaat officieel niet door. De aftrap bij FC Utrecht - Feyenoord is in elk geval met drie kwartier uitgesteld. Dit bericht wordt constant geupdatet.

In Utrecht ligt het veld van stadion Galgenwaard vol met sneeuw. "We gaan gewoon spelen", zei Kuipers voor de camera van FOX Sports. "Op dit moment, dan. Het veld is prima bespeelbaar. De bal rolt, dat is het probleem niet. Er zijn geen gevaren voor de spelers."

"Om 13.30 uur komen we nog een keer het veld op. Dan geef ik aan of we wel of niet de warming-up gaan doen. Vooralsnog is er geen belemmering. De bal moet kunnen rollen én er moet geen gevaar zijn voor de spelers. Ik zie nu geen gevaar." Volgens onder meer het Algemeen Dagblad heeft de herkeuring inmiddels plaatsgevonden. De wedstrijd gaat door. 

Sparta-Vitesse staat ook op het programma voor 14.30 uur. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het veld nog niet kunnen checken. De arbiter is pas later aanwezig op Het Kasteel, omdat zijn auto vaststaat in het verkeer. Sparta liet via de officiële kanalen zojuist weten dat 'het stadion vanwege de veiligheid om 13.15 uur nog niet open kan gaan.'

Ajax liet eerder op de dag weten dat de kraker tegen PSV (16.45 uur) ook gewoon door lijkt te gaan.  

Update 13.51: Sparta - Vitesse gaat sowieso níet om 14.30 uur van start. De aftrap is een uur uitgesteld, meldt de club zondag via de officiële kanalen. Rond 14.00 wordt het veld op Het Kasteel gekeurd. Mogelijk vindt de aftrap nóg later plaats. Dat hangt af van de omstandigheden.  

Update 14.22: De aftrap bij FC Utrecht - Feyenoord is door de sneeuwval uitgesteld naar 15.15 uur. Achter de schermen wordt op dit moment overlegd door alle betrokken partijen of het duel wel moet doorgaan. Ook Sparta - Vitesse staat op losse schroeven. Als het om 14.30 nog steeds hard sneeuwt, is een aftrap om 15.30 uur in elk geval niet haalbaar.

Update 14.44: De competitiewedstrijd tussen Sparta en Vitesse op Het Kasteel gaat definitief niet door. Dat heeft scheidsrechter Danny Makkelie besloten in overleg met de clubs en KNVB. "De intentie was om te spelen en dat was ook het nadrukkelijke verzoek van de clubs, maar het is onmogelijk", laat Makkelie weten aan FOX Sports.