'Ik vind het eigenlijk kansloos om nu te spelen, ook voor de supporters'

'Ik vind het eigenlijk kansloos om nu te spelen, ook voor de supporters'

10-12-2017 15:55
3

Tom van Weert (FC Groningen) en Adil Ausassar (Roda JC) vinden dat er op het veld van de Limburgse club eigenlijk niet gevoetbald had moeten worden. Op een besneeuwde mat in het Parkstad Limburg Stadion speelde de twee clubs zondagmiddag met 2-2 gelijk. 

"Die eerste helft had niet veel met voetbal te maken, een rare dag", zei Van Weert - maker van twee goals - na afloop tegen RTV Noord"De bal gleed meer dan rolde en je had constant sneeuw in je gezicht. Roda ging echter veel beter met de omstandigheden om, we kwamen er in de sneeuw totaal niet aan te pas. We probeerden te voetballen omdat dat ons concept is en slaagden er niet in om dit snel om te zetten."

Ook Auassar, die na de pauze een rode kaart kreeg, vond het niet te doen. "Ik vind het eigenlijk kansloos om op zo'n veld te spelen", aldus de routinier voor de camera van FOX Sports. "Ook voor de supporters is het niks. Het was rustig in het stadion. Al met al is het een kansloze middag."

Sparta - Vitesse
In tegenstelling tot Roda-Groningen werd de clash tussen Sparta en Vitesse in Rotterdam wél afgelast. Geheel terecht, denk captain Michel Breuer. "Dit is de enige juiste beslissing. Dat denk ik wel. Zelfs als je de sneeuw weghaalt, dan ligt het er na vijf minuten weer. Met een beetje sneeuw kan wel, maar dit ging niet."

FC Utrecht-Feyenoord ging ook niet door. De kraker tussen Ajax en PSV lijkt wél gewoon doorgang te vinden in Amsterdam. 

Lees ook: Woede om 'sneeuw-getreuzel' KNVB: 'Het is wanbeleid in de puurste vorm'