Sneer naar 'oud wijf' van Ajax: 'Als je het doet, doe het dan als een man'

Sneer naar 'oud wijf' van Ajax: 'Als je het doet, doe het dan als een man'

11-12-2017 07:19
43

Joël Veltman krijgt kritiek voor zijn aandeel in de 3-0 zege van Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV. Pierre van Hooijdonk beticht de Ajax-aanvoerder van matennaaierij.

Veltman maakte vooral Hirving Lozano het leven zuur, terwijl hij ook een opzichtige beuk uitdeelde aan Luuk de Jong. "Hij was in de wedstrijd alleen maar aan het zuigen", oordeelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij probeerde met name Lozano gewoon een rode kaart aan te naaien."

Ook tafelgenoot Zeljko Petrovic was niet te spreken over het gedrag van Veltman, die geen kaart kreeg van scheidsrechter Kevin Blom. "Als je iemand wil pakken, doe het dan als een man: met de bal. Maar ga niet als een oud wijf ruzie proberen te maken", zegt hij.

De gedachten van Ron Jans gingen meteen terug naar Feyenoord - Ajax. "Waarbij hij ook van overtreding naar overtreding ging", aldus de technisch manager van FC Groningen. "Bij Ajax - PSV ook weer, er was veel irritatie en dat verbloemt de kwaliteit van het voetbal. Dat komt kennelijk op het tweede plan."