Kritiek op 'zwakste schakel' van PSV tegen Ajax: Hij had zijn handen aan hem vol

Kritiek op 'zwakste schakel' van PSV tegen Ajax: "Hij had zijn handen aan hem vol"

11-12-2017 10:13
89

Pierre van Hooijdonk noemt Joshua Brenet 'de zwakste schakel' tegen Ajax. De linksback van PSV bakte er volgens de analist weinig van en liet zich steeds aftroeven door zijn directe tegenstander David Neres.

Van Hooijdonk werd niet warm van de defensieve speelstijl van Phillip Cocu. "Dat plan heeft lang standgehouden. Tot de tweede helft, toen was het gebeurd", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Aanvallend was het echt niets. Brenet was de zwakste schakel. Als Ajax dreigde een kans te creëren, gebeurde het aan zijn kant via Neres. Hij had zijn handen aan hem vol. Neres was hem heel vaak de baas."

Cocu leek met de tien punten voorsprong in het achterhoofd niet te willen verliezen in Amsterdam. Daarom koos hij voor een defensieve opstelling. Ron Jans: "Het heeft niet goed uitgepakt. Zoet was in de eerste helft al aan het tijdrekken. Frenkie de Jong speelde als inschuivende centrale verdediger en PSV haalt er een spits af. Wat dat betreft heeft Keizer gewonnen."

Het spel van PSV deed ook pijn aan de ogen van Zeljko Petrovic. "Ik heb nog nooit zo'n slecht PSV gezien. Dat meen ik echt. Er waren mindere wedstrijden, maar dan kregen ze kansen of hadden ze pech. Het eerste schot was na zeventig minuten van Luckassen. Het maakt niet uit wie er trainer is. Als je als PSV naar buiten komt en tien punten voorsprong hebt, moet je wel iets doen. Allemaal zwaar, zwaar onvoldoende."