PSV-domper tegen Ajax zat eraan te komen: Half Nederland zeikt nu

PSV-domper tegen Ajax zat eraan te komen: "Half Nederland zeikt nu"

11-12-2017 11:13
59

Jan Poortvliet zag de ruime nederlaag van PSV tegen Ajax al aankomen. De Eindhovenaren speelden vorige week in eigen huis tegen Sparta ook geen goede wedstrijd en daarom voorspelde de oud-PSV'er een nederlaag tegen de Amsterdammers. Tegen Sparta werd het 1-0.

"Dus als je tegen Sparta speelt moet je dus gaan voor een grote score", zegt Poortvliet tegen PSV Inside. "Gas geven want die score geeft je vertrouwen wat je nu tekort komt. Half Nederland zeikt nu, ondanks dat je fier koploper bent en dat je saai voetbal speelt. Dit is onnodig en kwalijk want je hebt dit zelf in de hand. Een voordeel is dat je het woensdag van je af kan spelen (tegen FC Groningen, red.)."

Poortvliet heeft ook geen goed woord over voor de tactiek van Phillip Cocu, die niet voor de winst leek te willen spelen. "Zo'n tactiek kan alleen als je domineert maar niet als je onderdruk wordt gezet zoals Ajax dat deed. Je komt achterin niet weg en je bepalende spelers komen niet aan de bal. En het leek er ook op dat ze niet voorbereid waren op dat wat Ajax deed. Het is wel erg slecht van een topclub dat je de gehele wedstrijd bijna niet in beeld komt."