In het kort: Dure nederlaag voor De Vrij en co, Auassar accepteert schorsing

In het kort: Dure nederlaag voor De Vrij en co, Auassar accepteert schorsing

11-12-2017 23:09
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dure nederlaag voor De Vrij en co
SS Lazio heeft maandagavond verzuimd om aansluiting met de top van de Serie A te vinden. De Romeinen verloren, met Stefan de Vrij negentig minuten op het veld, thuis met 1-3 van middenmoter Torino. Topschutter Ciro Immobile leidde de nederlaag op slag van rust in met een kopstoot, waarvoor hij rood kreeg. Álex Berenguer en Tomás Rincón tilden de stand vervolgens naar 0-2. Luis Alberto bracht Lazio nog terug in de wedstrijd, maar invaller Simone Edera besliste de wedstrijd.

Auassar accepteert schorsing
Roda JC moet het woensdagavond op bezoek tegen ADO Den Haag zonder aanvoerder Adil Auassar stellen. De centrale verdediger maakte zondag tegen FC Groningen een overtreding op de doorgebroken Tom van Weert, kreeg daarvoor de rode kaart en heeft het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing geaccepteerd.

Ajax en Feyenoord in Youth League
Ajax O19 en Feyenoord O19 weten waar ze aan toe zijn in de UEFA Youth League. De Amsterdammers nemen het in de play-offs op tegen de talenten van Paris Saint-Germain, zo wees de loting maandag uit. Feyenoord speelt tegen het Slowaakse Nitra. Ajax sloot Youth League-groep af als nummer één, terwijl Feyenoord op plaats twee eindigde in een poule met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk.

Record voor FOX
De Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV (3-0) heeft FOX Sports zondag een recordaantal kijkers opgeleverd. In totaal stemden 989.000 kijkers af op het duel in de Arena. Daarmee is het de best bekeken wedstrijd ooit op de zender. Ter vergelijking: All You Need Is Love, Maestro en het schaatsen op NPO1 gingen (dik) over de 1 miljoen kijkers heen, maar zitten niet achter de decoder.