Ajax-talenten treffen PSG: 'Een fysieke ploeg, maar ik vond ze niet heel sterk'

Ajax-talenten treffen PSG: 'Een fysieke ploeg, maar ik vond ze niet heel sterk'

11-12-2017 20:15
10

Ajax O19 is in de play-offs van de UEFA Youth League gekoppeld aan de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain. Spelmaker Jurgen Ekkelenkamp ziet wel mogelijkheden voor de Amsterdamse talenten.

"Paris Saint-Germain vind ik wel een leuke tegenstander", was zijn eerste reactie tegenover de clubsite van Ajax. "Het is een grote club, maar ik denk dat het ook een team is waartegen we wel kans maken."

Wedden

Meer odds

Ekkelenkamp zag PSG onlangs tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München spelen. "Ik vond ze dat duel niet heel sterk. Ze hebben een fysiek sterke middenvelder die me wel opviel. Verder is het een fysieke ploeg, maar ze verloren met 3-1 van Bayern München."

De zeventienjarige spelbepaler denkt dat zijn ploeg de beste papieren heeft, mede doordat er maar één wedstrijd tussen beide ploegen wordt afgewerkt. "Daarmee zijn we in het voordeel omdat we thuis spelen", aldus Ekkelenkamp, die al een idee heeft hoe het strijdplan van Ajax eruit moet gaan zien. "Wij kunnen beter voetballen dan zij, maar dan moeten we wel uit de fysieke duels kunnen blijven."