Steun voor ontslagen Nederlander: 'Te makkelijk om de schuld bij hem te leggen'

Steun voor ontslagen Nederlander: 'Te makkelijk om de schuld bij hem te leggen'

11-12-2017 22:32
2

Het ontslag van Albert Stuivenberg bij Racing Genk doet heel wat stof opwaaien in België, want de Nederlander was pas net een jaar werkzaam als hoofdtrainer in Genk. Aimé Anthuenis, voormalig bondscoach van België, kan er moeilijk mee leven, maakt hij duidelijk in De Zondag.

"Ik vind het veel te gemakkelijk om de schuld bij Stuivenberg te leggen", vindt Anthuenis, die in het verleden kampioen werd met Genk. "Het bestuur heeft beslist wat er aan spelers is vertrokken en gekomen. Bovendien hing Stuivenberg te veel af van de wisselvallige vorm van zijn spelers. Een Alejandro Pozuelo bijvoorbeeld. Als die niet draait, dan heb je een probleem, indien wel, dan kom je er heel ver mee."

Genk stond na achttien competitiewedstrijden op de negende plek, te laag naar de smaak van de Limburgers. "Het doel van Genk was de top-zes halen. Het staat daar nu op vier puntjes van", relativeert Anthuenis. "Enkele puntjes hebben dus het ontslag van Stuivenberg veroorzaakt. Slecht spelen wordt nog getolereerd, zolang de punten er maar zijn. Omgekeerd niet."

Lees ook: Bijltjesdag voor Nederlandse trainers: na Bosz ook Stuivenberg op straat gezet