'Na veegpartij in Amsterdam nóg een dreun voor PSV: sterspeler maanden out'

'Na veegpartij in Amsterdam nóg een dreun voor PSV: sterspeler maanden out'

12-12-2017 07:05
54

Een dreun voor PSV: de hamstringblessure die Jürgen Locadia zondag opliep tijdens het uitduel met Ajax (3-0 nederlaag), houdt de aanvaller maanden uit de roulatie. De Telegraaf schrijft dat dinsdagochtend. PSV zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd. 

De Telegraaf weet dat Locadia maandag is onderzocht; een scan heeft uitgewezen dat er sprake is van een flinke spierscheuring. Het lijkt erop dat de maker van negen Eredivisie-goals 'maanden' niet inzetbaar is voor de koploper van de Eredivisie. 

Locadia mist dus sowieso alle resterende Eredivisie-wedstrijden van 2017, drie in totaal. Op 20 december staat er bovendien een bekerduel met VVV-Venlo op het programma. Ook de herstart van de competitie zal hij zo goed als zeker aan zich voorbij moeten laten gaan. 

De lange absentie van Locadia biedt mogelijkheden voor Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Tijdens het uitduel met Ajax begonnen de twee op de bank. De Jong viel al vroeg in.

PSV speelt dit kalenderjaar nog tegen FC Groningen (uit), ADO Den Haag (thuis) en Vitesse (thuis). De Brabantse topclub heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee AZ.