Gerbrands in overleg met andere clubs: Ik heb er drieënhalf uur over gedaan

Gerbrands in overleg met andere clubs: "Ik heb er drieënhalf uur over gedaan"

12-12-2017 13:16
33

Algemeen directeur Toon Gebrands vindt het opvallend dat zondag het advies was om niet de weg op te gaan, maar de wedstrijd Ajax-PSV toch doorgang moest vinden. Uiteindelijk misten 450 PSV-fans de wedstrijd vanwege de problemen op de weg door de winterse weersomstandigheden.

"Ik heb er drieënhalf uur over gedaan om in Amsterdam te komen. De situatie op de weg was inderdaad onveilig", zegt Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De algemeen directeur werd tot zijn verbazing niet betrokken in het overleg over het laten doorgaan van de wedstrijd.

"We hebben aangedrongen op uitstel van de wedstrijd omdat onze fans nog massaal onderweg waren. Uiteindelijk werd dat een kwartier en hebben velen de wedstrijd niet kunnen zien. Ik begrijp dat we vanuit economisch en sportief oogpunt streven naar doorgaan, maar daarbij zijn wel kanttekeningen te maken. We moeten ons goed afvragen of we willen dat het gevaarlijk is voor uit- en thuisfans om bij een stadion te komen. Dat was zondag het geval en daar kan eigenlijk niemand voor zijn", aldus Gerbrands, die ook met andere clubs overlegt over de situatie rond de topper.