Ajax-verdediger huurt privé-analist in: Ik heb er echt iets aan, zeker weten

Ajax-verdediger huurt privé-analist in: "Ik heb er echt iets aan, zeker weten"

12-12-2017 14:10
56

Joël Veltman maakt in zijn eigen tijd gebruik van een analist die samen met hem wedstrijdbeelden bekijkt en bespreekt. Dat vertelt de aanvoerder van Ajax in gesprek met Ajax Life. Your Tactical Analist, waar de persoon in kwestie voor werkt, helpt ook bekende namen als Stefan de Vrij (Lazio Roma), Wesley Hoedt (Southampton) en Leroy Fer (Swansea City).

"Ik werk samen met iemand die beelden van mij bekijkt en analyseert. Als de beelden zijn bekeken, krijg ik een appje en bespreken we situaties via Facetime plus een laptop met de bestanden erbij", legt Veltman uit

"Deze weken is het druk met om de drie dagen een wedstrijd, maar normaal zitten we twee of drie dagen later een uurtje. Ik heb er echt iets aan, zeker weten. Deze analyses zijn meer op mij gericht dan op het elftal als geheel, want dat staat bij Ajax voorop."

Vorig seizoen kreeg de verdediger zeven keer geel. Hij merkt nu verbetering. "Ik ben altijd heel erg gretig naar de bal en dat kostte me veel kaarten. Het is nu minder omdat ik af en toe gewoon voor mijn man blijf." 

Ajax heeft geen moeite met de privé-analist van de captain. "Ik heb er met onze analist over gesproken en hij is benieuwd, dus er zal nog wel een keer nadere uitleg komen. En als de trainer zegt dat ik links moet, terwijl mijn eigen analist voorstelt rechtsaf te gaan, kies ik echt voor links, hoor."