Voormalig Ajacied heeft dringend advies voor Bandé: Dat wordt heel belangrijk

Voormalig Ajacied heeft dringend advies voor Bandé: "Dat wordt heel belangrijk"

12-12-2017 15:50
20

Het wordt voor Hassane Bandé 'heel belangrijk' om in Amsterdam een goed gastgezin te vinden. Dat zegt Mats Rits, oud-speler van Ajax en momenteel collega van Bandé bij KV Mechelen. Rits speelde tussen 2011 en januari 2013 voor de Nederlandse topclub. Miljoenenaankoop Bandé maakt over een halfjaar de overstap. 

"Ik koos er bewust voor om niet in een gastgezin te leven. Maar voor hem wordt het heel belangrijk om ook in Amsterdam een goed gastgezin te vinden. Dat zou ik hem wel aanraden", aldus Rits (24) in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Een gezin zoeken waar hij zich thuis voelt, zoals nu. Alles wordt hier gedaan voor hem. Dat apprecieert hij ook enorm. Voor de deal met Ajax was hij hier ook niet van plan om zijn eigen stekje te zoeken. Ik zit perfect waar ik nu zit, zei hij altijd."

"Op training merkte ik niet dat hij net een grote transfer achter de rug had. Zijn huidig gastgezin speelt daar een grote rol in. Ze houden hem rustig. Maar van nature is hij ook gewoon een heel bescheiden, normale jongen. En je hebt bij Ajax twee teammanagers bij wie je altijd terechtkan. De Nederlanders zijn heel behulpzaam. En totaal niet gierig. Dat blijkt nu ook bij de transfer..."

Ajax legde vorige week ruim acht miljoen euro op tafel voor Bandé. Dit seizoen maakte de tiener uit Burkina Faso acht goal in veertien duels in de Belgische competitie.

Lees ook: 'Het Ajax-publiek is heel kritisch. Toen ze floten, speelde ik nóg meer op safe'