'Ik kon naar Ajax en Vitesse. Waarom geen Ajax? Misschien het gevoel'

'Ik kon naar Ajax en Vitesse. Waarom geen Ajax? Misschien het gevoel'

12-12-2017 17:12
27

Zakaria Labyad heeft een paar jaar geleden een mogelijke overstap naar Ajax laten schieten. De aanvaller, toen nog in dienst van Sporting Portugal, gaf de voorkeur aan een verblijf bij Vitesse. Labyad (24) vertelt dat aan Andy van der Meyde, tijdens diens programma Bij Andy in de Auto op NUsport. 

In januari 2014 was Sporting bereid om de international van Marokko te verhuren aan een Nederlandse club. "Ik kon naar Ajax en Vitesse. Waarom geen Ajax? Ik weet het niet man. Ajax is een heel grote club in Nederland, maar misschien het gevoel..."

Labyad ging anderhalf jaar aan de slag in Arnhem. "Het was een belangrijk periode voor mij. Toen ik bij Vitesse kwam, hoorde ik dat Lucas Piazon mijn concurrent was en dat hij de beste speler en topscorer was. Het was voor mij een extra motivatie. Na drie of vier wedstrijden stond ik in de basis."

Sinds januari 2017 is Labyad speler van FC Utrecht. Dit seizoen was hij in dertien competitieduels goed voor zeven treffers en vier assists. In hetzelfde gesprek met Van der Meyde vertelde de dribbelaar dat hij in januari mogelijk een overstap maakt naar een Nederlandse topclub.