'Ajacied ook na ontslag Bosz in beeld bij Dortmund: winterse transfer mogelijk'

'Ajacied ook na ontslag Bosz in beeld bij Dortmund: winterse transfer mogelijk'

13-12-2017 08:49
112

Ook na het ontslag van Peter Bosz is Borussia Dortmund nog altijd geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Die Schwarzgelben hebben de achttienjarige verdediger van Ajax op het oog als winterversterking.

Dortmund lijkt in januari niet bereid om belangrijke spelers te verkopen, maar is zelf mogelijk wel actief op de transfermarkt. De Ligt en Manuel Akanji van FC Basel zijn in beeld, meldt BILD. De mandekkers hebben een contract tot medio 2021, maar de verwachting is dat ze beiden uiterlijk in de zomer de stap maken naar een grotere club.

De Duitse krant meent zelfs dat De Ligt Ajax in januari al de rug kan toekeren, als de prijs juist is. Naast de zoektocht naar defensieve versterkingen, zou ook Arsenal-spits Olivier Giroud op het lijstje staan van Dortmund. Dat betekent niet dat Aubameyang verkocht mag worden. De Gabonees moet zijn ploeg in de tweede seizoenshelft aan Champions League-voetbal helpen.

Aubameyang zint op een vertrek bij Dortmund, maar lijkt dus geduld te moeten hebben. Afgelopen zomer hanteerde Dortmund nog een vraagprijs van zeventig miljoen euro voor de aanvaller. In de winter is hij in principe echter niet te koop.