Grote financiële gevolgen: Deze megaovereenkomst met Ajax vormt belangrijke stap

Grote financiële gevolgen: "Deze megaovereenkomst met Ajax vormt belangrijke stap"

13-12-2017 12:44
42

Fortuna Sittard vindt het prettig dat nu al bekend is dat Perr Schuurs in de zomer van 2018 naar Ajax vertrekt. De club is ook in de wolken met de transfersom die het voor de achttienjarige verdediger heeft ontvangen.

"Rust rond hem, rond de ploeg en bij de club, rust voor iedereen", zegt gedelegeerd commissaris van Fortuna Sittard Johnny Creemers in Voetbal International. "Voor het sportieve plaatje is het belangrijk dat hij dit seizoen hier afmaakt. Dat wilde hij zelf ook heel graag. Perr ziet het zo dat hij dit jaar hooguit bij Jong Ajax zou kunnen spelen als hij nu gaat. Dan is het beter hier te blijven spelen. Die loyaliteit zegt ook veel over hem. Dat kenmerkt hem."

De financiële gevolgen van de Schuurs-deal zijn enorm voor Fortuna Sittard. "Anderhalf jaar geleden hebben we met Isitan Gün een nieuwe eigenaar gekregen. Geen investeerder, maar iemand die iets wil opbouwen. Binnen een bepaalde periode moeten we zelf de broek kunnen ophouden. Het streven was binnen drie jaar. Deze, voor Fortunabegrippen, mega-overeenkomst met Ajax vormt daarbij een belangrijke stap. De transfersom voor Perr kunnen en moeten we gebruiken op allerlei vlakken. We hebben in één klap een positief eigen vermogen", aldus Creemers.