Chelsea-huurling: De Eredivisie is een prima competitie. Niet zo negatief

Chelsea-huurling: "De Eredivisie is een prima competitie. Niet zo negatief"

13-12-2017 13:40
13

Mason Mount vindt alle scepsis en negativiteit richting de Eredivisie onterecht. De Vitesse-middenvelder, gehuurd van Chelsea, voelt zich helemaal thuis hier.

"De Eredivisie is een prima competitie. Niet zo negatief", zegt Mount in gesprek met Voetbal International. "Bijkomend voordeel was dat Vitesse Europees speelde. Die ervaringen doe je niet op in het Championship. Ik ben achttien jaar en heb in het Olympisch Stadion van Rome gespeeld. Hoe bijzonder is dat? Bovendien is het goed om elke dag met ervaren spelers op een trainingsveld te staan. Ik merk dat ik dagelijks sterker en slimmer word."

De eerste weken liep Mount woest rond bij Vitesse omdat hij moest wachten op zijn kans in het eerste elftal. Volgens trainer Henk Fraser keek de Brit hem niet eens aan. "Buiten het veld ben ik een rustige jongen, vrolijk", verklaart Mount. "Eenmaal op het veld geef ik alles. Of ik boos was op de trainer? Ach, ik wilde gewoon antwoorden met mijn voeten. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het gewoon gebeuren."